• Buradasın

    Basın kartım yenilenmezse ne olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Basın kartınızın yenilenmemesi durumunda aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkar:
    1. Kartın İade Edilmesi: Basın kartı, iade edilmesi gereken hallerde bir ay içinde İletişim Başkanlığına iade edilmelidir 12.
    2. Yeni Başvuru: Eski basın kartı iade edilmedikçe yeni basın kartı başvurusu işleme alınmaz 14.
    3. Yeniden Başvuru: Kartın yenilenebilmesi için eksikliklerin tamamlanması ve aranan şartların yeniden sağlanması gerekmektedir 14.
    4. İptal Durumu: Basın kartının iptal edilmesi halinde, kartın iade edildiği tarihten itibaren bir yıl geçmedikçe yeniden başvuru yapılamaz 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Basın kartı kimlere verilir?

    Basın kartı, aşağıdaki kişilere verilir: 1. Türkiye’de faaliyet gösteren medya kuruluşlarının Türk vatandaşı medya mensuplarına. 2. Süreli yayınların sahiplerine veya tüzel kişi temsilcileri ile radyo ve televizyonların yönetim kurulu başkanlarına. 3. Medya kuruluşları adına hareket eden ve görev alanı Türkiye’yi kapsayan yabancı medya mensuplarına. 4. Yurt dışında yayın yapan medya kuruluşlarının, Türk vatandaşı sahiplerine ve çalışanlarına. 5. Yurt dışında serbest gazetecilik yapan Türk vatandaşı medya mensuplarına. 6. Medya alanında hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının devlet enformasyon hizmetlerinde çalışan personeline. 7. Medya alanında faaliyet göstermeleri şartıyla, sendikalar ile kamu yararına faaliyette bulunduğu tespit edilen dernek ve vakıfların yöneticilerine.

    Basın kartına sahip olmak zorunlu mu?

    Basın kartına sahip olmak zorunlu değildir, ancak gazetecilere çeşitli ayrıcalıklar ve kolaylıklar sağlar. Sarı basın kartı, Türkiye'de basın mensuplarının mesleklerini yasal bir çerçevede icra edebilmeleri için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen resmi bir kimlik belgesidir.

    Basın kartım var ne işe yarar?

    Basın kartı, gazetecilere çeşitli avantajlar ve kolaylıklar sağlar: Ücretsiz ulaşım: Sarı basın kartı sahipleri, tüm şehirlerde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilir. Müze ve sergi girişleri: Kamuya ait müze, galeri, stat ve hipodromlara ücretsiz giriş hakkı vardır. Resmi törenlere katılım: Basın kartı olanlar, resmi törenlere serbestçe katılabilir. Geçiş üstünlüğü: Basın araç kartı sayesinde, trafik kurallarına ilişkin bazı ayrıcalıklardan yararlanılır (park etme, durma, duraklama ve geçiş üstünlüğü gibi). Hizmet damgalı pasaport: Basın kartı sahipleri, hizmet damgalı pasaport uygulamasından yararlanabilir. Ayrıca, basın kartı gazetecilerin kimliklerini belgeleyen bir evrak olarak da kullanılır.

    Basın Kartı Yönetmeliği'ne göre basın kartı başvurusu nasıl yapılır?

    Basın Kartı Yönetmeliği'ne göre basın kartı başvurusu şu şekilde yapılır: 1. Elektronik Basın Kartı Beyannamesi Doldurma: Başvuru, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) internet sitesinde yer alan elektronik basın kartı beyannamesi doldurularak yapılır. 2. Biyometrik Fotoğraf Yükleme: Başvuru esnasında biyometrik fotoğraf yüklemesi zorunludur. 3. Gerekli Belgelerin Onayı: Beyannamenin çıktısı, basın-yayın kuruluşlarının sahipleri veya ticaret sicilinde kayıtlı yetkili kişilerce onaylanır. 4. Sisteme Giriş: BYEGM tarafından oluşturulacak sisteme giriş için şifre alınır ve bu sistemi kullanmak için belirlenen şartları yerine getirmek gerekir. 5. Başvuru İşlemleri: Elektronik ortamda yapılan başvurular, Ankara'da ikamet ediliyorsa BYEGM, taşra teşkilatı bulunan illerde ilgili müdürlük, diğer illerde ise BYEGM tarafından belirlenen müdürlük tarafından yürütülür. Başvuru sahibi, her işyeri ve unvan değişikliğinde başvurusunu yenilemek zorundadır.

    Basın Kartı kaç yılda bir yenilenir?

    Basın Kartı'nın geçerlilik süresi 10 yıldır.

    Basın kartlarının geçerlilik süresi ne kadar?

    Basın kartlarının geçerlilik süresi 10 yıldır.