Fidan üretimi için uygun arazi özellikleri şunlardır: İklim: Ilıman, büyüme dönemi uzun, yağışlar arzulanan miktar ve dağılımda olan, sıcaklık düzensizlikleri, kuvvetli rüzgâr ve dolu etkileri olmayan bir yer tercih edilmelidir. Toprak: Kolay işlenebilir, en az 120 cm derinliğinde, geçirgen, hafif süzek ve fidan yetiştiriciliğine uygun yapıda olmalıdır. Arazi Yapısı: Düz veya oldukça düz, makineli çalışmaya elverişli olmalıdır. Su Kaynağı: Sulama suyu yeterli ve sulamaya uygun olmalıdır. Ulaşım: Fidan üretiminde kullanılacak her türlü materyal ve işgücü temini için ulaşım kolay olmalıdır. Hastalık ve Zararlılar: Fidanlık toprağı her türlü hastalık ve zararlılar bakımından temiz olmalıdır. Ayrıca, işçi temini kolay olan yerleşim merkezlerine yakın bir yer seçmek, genişleme imkânı olan bir yer tercih etmek ve sürekli elektrik enerjisi ile haberleşme sağlanabilecek bir konumda olmak da önemlidir.