Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jojoba, çok yıllık, çalımsı ve kurağa dayanıklı bir çöl bitkisidir 12. Türkiye'de ilk olarak 1980'li yılların başında Adana'da yetiştirilmeye başlanmıştır 1. Ayrıca, 2010 yılında Pamukkale Üniversitesi tarafından Denizli'de yapılan ekimler de başarılı olmuştur 5.
Jojoba bitkisinin Türkiye'de yetişebilmesi için uygun koşullar şunlardır:
- Toprak: Toprak seçiciliği yoktur, çorak yerlerde bile yetişebilir 25.
- Sıcaklık: Yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır, ancak -5 °C'nin altındaki soğuklardan zarar görür 25.
- Yağış: Yıllık 500 mm yağış, iyi bir verim için yeterlidir 25.
Jojoba, özellikle kozmetik sektöründe kullanılan yağı için yetiştirilmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: