Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonya'da balık etinin yasak olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Japonya'da balina avcılığıyla ilgili bazı kısıtlamalar ve yasaklar mevcuttur.
Balina avı yasağı: Japonya, 30 yıllık bir yasağın ardından 2019 yılında ticari balina avcılığına yeniden başlamıştır 25. Ancak, bu avcılık Japon karasuları ve ekonomik bölgesiyle sınırlıdır 5.
Uluslararası tepkiler: Çevreciler ve hayvan hakları savunucuları, bu kararın ciddi sonuçlar doğuracağını ve IWC koruması altındaki balina türlerinin de avlanabileceğini belirtmektedir 5.
Japonya'da balık ve tavuk etinin yanında kırmızı et de bazen kullanılmaktadır, ancak koyun eti tüketilmez 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: