Erguvan bitkisinin bazı özellikleri: Botanik adı: Cercis siliquastrum. Aile: Baklagiller (Fabaceae). Görünüm: 10 metreye kadar boylanabilen, tek gövdeli, yaprak döken, çalı görünümünde bir ağaççık. Yapraklar: Karşılıklı, dairesel, kalp şeklinde dip kısmı ve yuvarlak uçları olan yapraklar. Çiçekler: 1,5-2 cm uzunluğunda, kırmızı-mor, 3-6 tanesi bir arada bulunur. Meyve: Fasulye biçiminde, 7-10 cm uzunluğunda. Azot bağlama: Toprağa azot bağlayabilir. Dayanıklılık: Sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklıdır, kuraklığa ve hava kirliliğine karşı dirençlidir. Üretim: Tohum ve çelikle üretilir. Anavatan: Güney Avrupa ve Batı Asya. Ekolojik önemi: Arıların polen kaynağıdır ve toprak stabilitesine katkıda bulunur.