En iyi çerezlik malzemesi kişisel tercihlere ve kullanım amacına göre değişebilir, ancak bazı malzemeler öne çıkmaktadır: 1. Porselen: Zarif ve şık bir görünüm sunar, ısıyı muhafaza eder ve içerisine konulan yiyeceğin tadını ve kokusunu geçirmez. 2. Cam: Şeffaf ve buğulu olmak üzere iki tipte üretilir, sofralara havalı ve çekici bir hava katar. 3. Bambu: Hafif ve dayanıklı bir yapıya sahiptir, doğal antibakteriyel özellikleri ile hijyen açısından önemlidir. 4. Ahşap: Hoş ve zarif bir duruşa sahiptir, ağır bir görünüme sahip olup kolay kolay düşmez. 5. Seramik: Ağır olmasından dolayı kolay kolay çizilmez ve darbelere karşı dayanıklıdır. Ayrıca, plastik ve bakır gibi malzemeler de çerezlik yapımında kullanılmakta olup, her birinin kendine özgü avantajları bulunmaktadır.