Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çağla seyreltmesi, meyve tutumundan itibaren yapılabilir ve en geç Haziran dökümünden sonra gerçekleştirilmelidir 1.
Elle seyreltme yapılırken, her salkımda bir meyve bırakılacak şekilde dal üzerinde her 15-18 cm'ye bir meyve düşecek şekilde seyreltme yapılmalıdır 1.
Kimyasal seyreltme ise çiçeklenme sırasında yapılır ve döllenmenin önlenmesi ile çiçek seyreltilmesi esasına dayanır 1. Bu amaçla ammonium thiosuphate (ATS), Wilthin, Armothin gibi kimyasal maddeler kullanılabilir 1.
Çağla seyreltmesi için en uygun zaman, hava koşulları ve kullanılan kimyasal maddelere bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, en doğru uygulama zamanı için bir tarım uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: