Buradasın
Atın tımarı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Atın tımarı şu şekilde yapılır:
- Başlama: Atın sol tarafından ve boyundan başlanır 234.
- Fırçalama: Yele fırçasıyla atın vücudu tüy yatımına ve tersine sürülerek kirler kabartılır 234.
- Fırçalama (devam): Kıl fırça sağ ele, kaşağı sol ele alınarak boynun sol yanından ve tüylerin tersi yönünden kol uzunluğunca sürülmeye başlanır 234.
- Baş temizliği: Alın, yanak ve çene tüylerinde biriken kepekler kıl fırçasıyla temizlenir 34.
- Yele ve kuyruk: Yele ve kuyruk, derin olmayan kalın dişli tarak ile taranır 24.
- Yüz ve burun temizliği: Nemli bir sünger ile atın yüzü ve burnu temizlenir 24.
- Kuyruk altı temizliği: Başka bir sünger ile kuyruk altı temizlenir 24.
- Vücut silme: Çok az nemli bir havlu ile atın vücudu silinir 24.
- Tırnak bakımı: Maya demiri ile tırnaklar temizlenir ve yağlanır 24.
Tımar için gerekli malzemeler:
- yele fırçası 234;
- kıl fırçası 234;
- kaşağı 234;
- gebre 234;
- iki adet sünger 234;
- iki adet havlu 234;
- maya demiri 234;
- tarak 234;
- su kovası 234.
Tımar malzemeleri haftalık bakımda mutlaka temizlenmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: