Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ananas dikimi için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Fide Seçimi: Olgun ve sağlıklı bir ananas meyvesi seçilmelidir 12. Meyvenin kabuğunun altın sarısı veya hafif kahverengi, yapraklarının ise parlak yeşil olması gerekir 1.
- Tepenin Ayrılması: Ananası bir elinizle tutup, diğer elinizle tepesini çevirerek meyveden ayırın 1. Gerekirse sapta biraz et kalacak şekilde bir bıçak kullanabilirsiniz 1.
- Sapın Hazırlanması: Alttaki 2-3 cm kadar yaprağı çıkararak sapı açığa çıkarın 1.
- Kuruma: Ananas tepesini 1-2 gün boyunca havada kurumaya bırakın 1.
- Toprak Hazırlığı: Ananas, hafif ve iyi drenajlı toprakları tercih eder 1. Torf ve kum karışımı ideal bir karışımdır 1.
- Saksı Hazırlığı: Drenaj sağlayan bir saksı seçin ve altına genişletilmiş kil veya küçük taş tabakası koyun 1.
- Dikim: Kökler yaklaşık 3-5 cm uzunluğunda olduğunda, tepeyi saksıya dikin ve kökleri toprağa gömün 1.
- Bakım: Ananas, 25-30°C arasında bir sıcaklıkta, yoğun ancak dağınık ışığa ihtiyaç duyar 12. Üst toprak kurudukça sulama yapın ve yüksek hava nemini koruyun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: