Amazon Yağmur Ormanı'nda yetişen bazı meyveler şunlardır: Aguaje: A ve C vitamini açısından zengindir, kabuğu soyulduktan sonra içindeki turuncu kısım kullanılır. Camu Camu: Dünyanın en yüksek C vitamini içeriğine sahip meyvelerinden biridir. Cupuaçu: Çikolataya benzeyen bir tadı vardır, dondurma yapımında kullanılır. Tucumã: Lifli bir meyve olup, sabah kahvaltılarında ve bazı sandviçlerde kullanılır. Jenipapo: B1 vitamini ve çinko açısından zengindir, taze olarak veya likörü yapılarak tüketilir. Açaí: Antioksidan bakımından zengindir, smoothie ve kaselerde kullanılır. Buriti: Cilt sağlığı için faydalı olan A vitamini ve beta-karoten içerir. Soursop (Graviola): Ekşi ve tatlı bir tadı vardır, geleneksel tıpta kullanılır. Marapuama: Afrodizyak etkileri olduğuna inanılır.