• Buradasın

    Selanik örgüsü kaç ilmek başlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Selanik örgüsüne çift sayıda ilmek atarak başlanır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Selanik örgüsü kaç sıra örülür?

    Selanik örgüsünde her sıra, normal örgüdeki bir sıraya denk gelir.

    Kaç çeşit örgü tekniği var?

    Birçok farklı örgü tekniği bulunmaktadır, bunlardan bazıları şunlardır: 1. Düz Örgü: En temel teknik olup, her iki sırada da aynı şekilde örülür. 2. Ters Örgü: Düz örgünün tersine, her iki sırada da farklı şekilde örülür. 3. Patik Örgü: Patik şeklinde bir desen oluşturmak için kullanılır. 4. Kablo Örgü: İpliklerin örgü ağının belli sütunlarına geçirilerek kablo şekline getirilmesi ile yapılan karmaşık bir tekniktir. 5. İki Renkli Örgü: İki farklı renkte iplik kullanarak örgü yapma tekniğidir. 6. Rib Örgü: Enine elastikiyeti çok yüksek olan, lastik örgü olarak da bilinen bir tekniktir. 7. Haroşa Örgü: Boyuna elastikiyeti yüksek olan bir örgü tekniğidir. 8. İnterlok Örgü: İçiçe geçmiş iki 1×1 rib yapısından oluşan, pijama ve eşofman gibi giysilerde kullanılan bir örgüdür.

    Örgüde ilmek atmak ne demek?

    Örgüde ilmek atmak, örgü işlemine başlamak için şişlere iplik geçirilerek yapılan ilk adımdır. İlmek atma yöntemi şu şekildedir: 1. İpliği düğüm yapar gibi şişe geçirin. 2. Yapılan ilmeğin arasından şişi geçirin. 3. Uzun olan ipliği alttan üste doğru geçirin ve bir ilmek çıkarın. 4. Çıkarılan ilmeği sol şişe takın. 5. Aynı işlemi tekrarlayarak istenilen sayıda ilmekleri çoğaltın.

    Selanik ve ters örgü aynı mı?

    Selanik örgüsü ve ters örgü farklı örgü türleridir. Ters örgü, örgü örmeye yeni başlayanların tercih ettiği en kolay örgü modellerinden biridir ve düz örgünün tersidir. Selanik örgüsü ise, ipliğin miktarının diğer örgülere oranla iki kat fazla olduğu, enine esneme oranı yüksek olan bir örgü türüdür.

    Selanik örgüsü ile neler yapılabilir?

    Selanik örgüsü ile birçok farklı ürün yapılabilir: Giyim: Kazak, hırka, yelek, ceket, elbise. Aksesuar: Atkı, bere, şapka. Ev tekstili: Battaniye, ikili takım, sweatshirt, tunik. Bebek ürünleri: Bebek battaniyesi, bebek yelekleri, bebek patikleri. Ayrıca, Selanik örgüsü tekniği kullanılarak örgü ipi ile çeşitli dantel ve lif modelleri de yapılabilir.

    Selanik modeli hangi iple örülür?

    Selanik modeli, zevkinize uygun herhangi bir ip ile örülebilir. Ancak, modelin yavaş ilerlemesi nedeniyle kalın ip tercih edilmesi, işin daha hızlı ilerlemesine yardımcı olabilir.

    Selanik örgüsü erkek hırkası nasıl yapılır?

    Selanik örgüsü erkek hırkası yapımı için aşağıdaki adımlar takip edilebilir: 1. Arka parça: 110 ilmek başlanarak 15 sıra Selanik örgüsü yapılır. 2. Ön parça: 60 ilmek başlanarak 15 sıra Selanik örgüsü yapılır ve daha sonra İşkembe Örgüye geçilerek 38 cm örülür. 3. Kol: 52 ilmek başlanarak 15 sıra Selanik örgüsü yapılır ve İşkembe Örgüyle devam edilirken 72 ilmek olana kadar her iki yandan ara ara arttırılır. 4. Son işlemler: Önden, 21 cm lik reglan kesimden ilmek toplanır, 72 ilmek genişliğinde 32 cm Selanik örgü ile örülürken, arka parça kol kenarından yakaya doğru eksiltmeler yapılarak omuz bölgesi oluşturulur ve arka parça ile ve kolun alt kısmı ile dikilir. Ayrıca, yalancı Selanik örgüsü ve ajurlu Selanik örgüsü gibi teknikleri de bilmek hırka yapımında faydalı olacaktır.