Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, triko kazaklar genellikle örgü yapıya sahip oldukları için boyama işlemi için uygun değildir 5. Triko kumaşlar, ipliklerin bir araya gelerek oluşturduğu örgü deseni nedeniyle boyanın homojen bir şekilde nüfuz etmesini engeller 5.
Kazak boyama işlemi için şu adımlar izlenmelidir:
- Hazırlık: Kazak yıkanmalı, tüm deterjan kalıntılarından arındırılmalı ve boyama için geniş bir alan hazırlanmalıdır 1.
- Boya Seçimi: Kazak malzemesine uygun bir boya seçilmelidir 14. Yün için asit boyaları, pamuk için reaktif boyalar tercih edilmelidir 1.
- Boyama: Boya, paketin üzerindeki talimatlara göre hazırlanmalı ve kazak boyaya batırılarak belirli bir süre bekletilmelidir 14.
- Durulama ve Kurutma: Fazla boya akıtılmalı, kazak soğuk suyla durulanmalı ve düz bir şekilde kurumaya bırakılmalıdır 14.
Boyama işlemi sonrası, boyanın sabitlenmesi için yıkama talimatlarına uygun olarak yıkama ve kurutma yapılmalıdır 1.
Kazak boyama işlemi, kumaşın yapısına zarar verebileceğinden dikkatli olunmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: