Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
2025 yılında Türkiye'de iki oda kokusu markasının (Bargello ve Öncü) ürünlerinin toplatılma sebebi, ambalaj güvenliği eksiklikleri olarak açıklandı 14. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu ürünlerde dokunsal tehlike işaretinin bulunmaması ve cam şişeleri koruyan mukavva kutunun ikincil ambalajlar üzerine değil, doğrudan ürün ambalajına yerleştirilmesi gibi eksiklikler tespit edildi 14.
Ayrıca, bazı parfümlerin yasaklanma sebebi, içerdikleri bileşenlerin güçlü cinsel çağrışımlar uyandırması ve yoğun afrodizyak etkisi yaratması olarak belirtilmiştir 3. Örneğin, Hypnotic Poison parfüm, bazı ülkelerde bu etkileri nedeniyle kullanıma kapatılmıştır 3.
Diğer yasaklanan ürünler arasında, kimyasal yanıklar ve yaralanmalara neden olabileceği belirtilen D&P markasına ait "Sandal Ağacı Oda Parfümü" ve boğulmaya neden olabileceği ifade edilen Mr. Dıy marka "Evcil Hayvan Oyuncağı Hamburger Şekilli" de yer almaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: