Kahverengi saça kına yakıldığında elde edilen renk, kullanılan malzemelere ve saçın başlangıç rengine bağlı olarak değişir. Açık kahverengi saça kına yakıldığında: Sadece kına kullanılarak uygulandığında koyu kahverengi bir renk elde edilir. Mor kuru soğan, patlıcan kabuğu, çay demi, karanfil ve adaçayı gibi malzemeler eklendiğinde saç karamel kahve veya çikolata kahve rengine döner. Koyu kahverengi saça kına yakıldığında: Sadece kına kullanıldığında saç siyaha yakın koyu kahve olur. Zencefil, adaçayı ve karanfil eklenerek uygulandığında saç bir ton açılır ve daha parlak, ışıltılı bir görünüm kazanır. Kınanın tam rengini tutturmak için en az 8 saat bekletilmesi önerilir. Kınaya karşı alerji olma ihtimali vardır; bu nedenle, tüm saça uygulamadan önce saçınızın küçük bir bölümünde test yapmanız önerilir.