Kadife tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı su; 1 paket vanilin; 2 yemek kaşığı nişasta; 1 su bardağı süt; 1 paket kabartma tozu; 1 su bardağı un; 2 yemek kaşığı kakao; 2 adet yumurta; 1 çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Bir kaba şeker, su ve vanilini ekleyip karıştırarak başlayın. 2. Ardından nişasta, süt ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Karışım homojen hale geldikten sonra un ve kakao ekleyin ve iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. 4. Şimdi yumurtaları tek tek kırıp karışıma ekleyin, son olarak sıvı yağı da ilave edin. 5. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra, hamuru yağlanmış bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 6. Tatlınız piştikten sonra, soğuması için bir kenarda bekletin. 7. Soğuduktan sonra dilimleyip, arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ayrıca, kadife tatlısı tarifinde pancar suyu kullanarak kırmızı renkli bir tatlı da yapabilirsiniz.