Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnci çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Doğal İnciler: İnsan müdahalesi olmadan, deniz canlılarının içinde oluşur 14. Nadir olmaları nedeniyle daha değerlidirler 4.
- Kültür İncileri: İnsan müdahalesiyle oluşturulan incilerdir 14. İnci çekirdeği adı verilen bir yabancı madde, istiridye veya midyenin içine yerleştirilir ve canlı bu çekirdeği kaplamak için bir madde salgılar 1.
Kültür incileri dört ana türe ayrılır:
- Akoya İncisi: Yuvarlak ve parlak beyaz renkte olup, Japonya, Çin ve Vietnam gibi bölgelerde yetiştirilir 14.
- Tahiti İncisi: Büyük, renkli ve iridesan özelliklere sahiptir, siyah, gri, yeşil, mavi ve mor tonlarına sahip olabilir 14.
- Tatlı Su İncisi: Tatlı su istiridyeleri veya midyeleri tarafından üretilir, genellikle daha küçük ve düzensiz şekillidir 14.
- Güney Denizi İncisi: Büyük, yuvarlak ve parlak bir yüzeye sahiptir, beyaz, gümüş, altın, pembe ve krem tonları arasında değişir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: