Buradasın
Evde ama ağdası nasıl hazırlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde ağda hazırlamak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
Hazırlanışı:
- Bir tencereye şeker ve suyu koyup 10 dakika karıştırın 3.
- Limon tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin 3.
- Kıvamı yoğunlaşan ağdayı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın 3.
- Ağda ele alınabilecek bir dereceye geldiğinde, birkaç kez elinize alıp çekerek uzatın 3. Uzuyorsa kıvama gelmiş demektir 3.
Ağda hazırlanırken ocağın altının çok açılmaması gerekir; yüksek ateşte hazırlanırsa şeker yanar ve ağda kıvam almaz 3.
Ağda işlemi sırasında ciltte tahriş, kızarıklık veya akne varsa uygulanmamalıdır 3.
Ağda yapımı ve uygulaması hakkında bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: