Fransız kolonyası dört ana türde sınıflandırılabilir: 1. Narenciye Fransız Kolonyası: Portakal, greyfurt, limon veya bergamot gibi narenciye notaları içerir. 2. Aromatik Fransız Kolonyası: Lavanta, biberiye, nane ve adaçayı gibi aromatik otların kokusuna sahiptir. 3. Ağaçsı Fransız Kolonyası: Üst notaları narenciye veya kakule, orta notaları sedir, paçuli, vetiver veya meşe yosunu, alt notaları ise vanilya, tütsü veya amberdir. 4. Meyveli Fransız Kolonyası: Elma, şeftali, böğürtlen, bergamot, portakal ve greyfurt gibi meyve notaları içerir. Ayrıca, gurme Fransız kolonyası da çikolata, vanilya, kahve ve karamel gibi yenilebilir notalara sahiptir. Ünlü Fransız kolonya markaları arasında 4711 ve Rebul öne çıkar.