• Buradasın

    Vizontelenin devamı var mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Vizontele filminin devamı olarak Vizontele Tuuba adlı bir film çekilmiştir 135.
    Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Vizontele Tuuba, 2004 yılında vizyona girmiştir 13. Başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Tuba Ünsal, Demet Akbağ, Tarık Akan ve Altan Erkekli yer almıştır 13.
    Ancak, Vizontele filminin devamı olarak planlanan Vizontele 2 çekilmemiştir 45. Yapımcılar, istenilen seviyede bir senaryo bulunamadığı için filmin çekilemediğini belirtmiştir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Vizontelenin konusu gerçek bir hikaye mi?

    Vizontele filminin konusu gerçek bir hikaye değildir. Ancak, film Yılmaz Erdoğan'ın kendi çocukluk anılarından, çevresindeki insanların hikayelerinden ve o dönemin Türkiye'sindeki genel atmosferden esinlenerek kurgulanmıştır.

    Vizonteli 2 nerede çekildi?

    Vizontele 2 (Vizontele Tuuba) filmi, Van'ın Gevaş ilçesinde çekilmiştir.

    Vizontelenin 1 ve 2'si neden farklı?

    Vizontele 1 ve 2 arasındaki farklar şu şekilde özetlenebilir: 1. Konu ve Temalar: İlk film, 1970'lerin Hakkâri'sinde televizyonun bir köye gelmesini ve halkın bu yeniliğe olan tepkisini konu alırken, ikinci film bu köyün kütüphaneye kavuşmasını ve kütüphane müdürü olarak sürgün edilen bir öğretmenin hikayesini anlatır. 2. Siyasi ve Toplumsal Yaklaşım: İlk film, dönemin siyasi atmosferini ve darbeyi dolaylı yoldan işlerken, ikinci filmde bu konular daha az öne çıkar ve daha çok insani ilişkilere odaklanır. 3. Karakter Gelişimi: İlk filmde öne çıkan karakterlerden biri olan Deli Emin'in maceraları, ikinci filmde yer almaz. 4. Ödüller ve Başarı: İlk film, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde çeşitli ödüller kazanırken, ikinci film daha sınırlı bir başarı elde etmiştir.

    Vizonteli 2 ne zaman çekildi?

    Vizontele 2 (Vizontele Tuuba), 2003 yılında çekilmiş ve 23 Ocak 2004 tarihinde vizyona girmiştir. Filmin bazı sahneleri Ankara'da, Yılmaz Erdoğan'ın mezun olduğu Aydınlıkevler Lisesi'nde çekilmiştir.

    Vizontelenin sonunda ne oluyor?

    Vizontele filminin sonunda, Belediye Başkanı'nın oğlu Kıbrıs Harekatı'nda şehit olur. Vizontele Tuuba filminin sonunda ise, Tuuba ve Deli Emin vedalaşarak ayrılır.

    Vizontele Tuuba filmi ne anlatıyor?

    Vizontele Tuuba, 1980 yılının sıcak yaz günlerinde, Güneydoğu'da uzak bir köyde geçmektedir. Filmin konusu: Artık kasabanın bazı evlerinde televizyon vardır ve halk, akşamları bu evlerde toplanarak Dallas gibi popüler dizileri izler. Deli Emin, kasabanın tabela işlerini yaparken her birine küçük bir güvercin resmi ekler. Kasaba, kütüphaneci olarak atanan Güner Bey ve tekerlekli sandalyedeki kızı Tuuba'nın gelişiyle yeni bir hava kazanır. Ülkede siyasi çalkantıların yaşandığı bu dönemde, kasabalılar kendilerini değişen dünya ile baş başa bulur. Yılmaz Erdoğan'ın anlattığına göre film, farklı zamanlarda yaşanmış olayların derlenerek kurgulanmasından oluşmaktadır.

    Vizontele Tuuba 2 var mı?

    Evet, "Vizontele" serisinin ikinci filmi olan "Vizontele Tuuba" mevcuttur.