Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaştır 5. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir 5. Le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur 5.
Kimse Margerite'e inanmayınca, asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider 5. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır 5. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir 5. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır 5. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır 5.
Film, aynı hikayeyi bu üç kişinin bakış açısıyla baştan ve tüm ayrıntılarıyla tekrar anlatır 4.
The Last Duel filminin anlattıkları arasında şunlar da vardır:
- Orta Çağ Avrupasında kadınların ne denli değersiz görüldüğü 4;
- o dönemki erkekler için tecavüzün bir hafta sonu hobisiyle eş değer olması 4;
- bunu hazmetmiş kraliyet kadınlarının tepki göstermesinin kabul edilmemesi 4;
- kraliyet kanunlarının da pek farklı olmaması (tecavüze uğradığınızı iddia eden bir kadınsanız fakat bunu ispatlayamazsanız, diri diri yakılmanız) 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: