Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
North Face filmi, Alpler'deki en tehlikeli kaya yüzüne tırmanmak için yarışmaya katılan iki dağcıyı anlatıyor 12.
1936 yılında geçen filmde, Toni Kurz ve Andreas "Andi" Hinterstoisser adlı Alman tırmanıcılar, Luise Fellner adlı bir gazeteciyle birlikte, daha önce fethedilmemiş Eiger Dağı'nın kuzey yüzüne tırmanmak için yola çıkarlar 23.
Tırmanış sırasında hava değişir ve Willy Angerer yaralanır 2. Grup, daha tehlikeli bir seçenek olan doğrudan aşağıya inmek zorunda kalır 3. Bu sırada bir çığ, Edi Rainer ve Willy Angerer'in ölümüne yol açar 3. Andi, bir uçurumun kenarında asılı kalırken, Toni hayatta kalma mücadelesi verir 3.
Luise, Toni'yi kurtarmak için bir kurtarma ekibini ikna eder 3. Toni, dondurucu soğukta neredeyse donarak ölür 3.
Filmin sonunda, Eiger'in 1938 yılında, Andi ve Toni'nin rotasını izleyen bir Alman-Avusturya ekibi tarafından fethedildiği belirtilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: