• Buradasın

    Komşunun tavuğu 1979 ne anlatıyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    1979 yapımı "Komşunun Tavuğu" filmi, sahte bir evlilik üzerinden miras mücadelesini konu alır 2.
    Filmde, Türkan adlı kadın, kocasından ayrıldıktan sonra yeni bir eve taşınır ve komşusu Nevin ile birlikte büyür 15. Türkan'a dayısından büyük bir miras kalır, ancak bu mirası alabilmesi için bir süre evli kalması şarttır 15. Avukatı, Türkan'a yalancı bir evlilik yapmasını önerir; aksi takdirde miras, kuzeni Senih'e kalacaktır 15. Türkan, mirası almaya çalışırken eski kocasının aşkını da sınar 15.
    Filmin yönetmeni Savaş Esici, senaristi ise Recep Filiz'dir 2. Başrollerde Cesur Barut, Çiğdem Deniz ve Mehmet Ezici yer alır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Komşunun tavuğu filminde kim oynuyor?

    Komşunun Tavuğu (1965) filminde oynayan bazı oyuncular: Türkan Şoray; Sadri Alışık; Çolpan İlhan; Vahi Öz; Tunç Okan; Kadir Savun; Nubar Terziyan; Mualla Sürer; Senih Orkan; Feridun Çölgeçen. Ayrıca, filmde rol alan diğer oyuncular arasında Avukat Nurettin, Şadi Soyubüyük, Kamil, Avukat Muharrem, Talat Gözbak, Osman Türkoğlu, Mustafa Dağhan, Ergül Buharalı, Celal Ersöz ve Faik Coşkun bulunmaktadır. 1979 yapımı Komşunun Tavuğu adlı başka bir film daha bulunmaktadır, ancak bu filmde oynayan oyuncular arasında Cesur Barut, Çiğdem Deniz, Mehmet Ezici, Kazım Kartal, Zafir Saba, Suna Sezer, Derya Sonay ve Baki Tamer yer almaktadır.

    Komşunun Tavukları neden yasaklandı?

    Komşunun tavuklarının yasaklanma nedeni, belediyelerin kendi yetki alanlarında bu konuda düzenlemeler yapabilmesi ve bu düzenlemelerin genellikle şehir merkezlerinde tavuk beslemeyi yasaklamasıdır. Tavukların yasaklanma sebepleri arasında gürültü ve koku kirliliğine neden olmaları ile hijyenik koşulların sağlanmasının zor olması yer alır. Ancak bazı belediyeler, belirli şartlar altında müstakil bahçelerde sınırlı sayıda tavuk beslenmesine izin verebilmektedir. Ayrıca, tavukların komşunun bahçesine girmesi durumunda, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığınca ceza uygulanabileceği de belirtilmiştir.