Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Entebbe'de 7 Gün (7 Days in Entebbe) filmi, 1976 yılında Tel Aviv'den kalkıp Atina üzerinden Paris'e giden bir Air France uçağının kaçırılması ve sonrasında İsrail'in düzenlediği kurtarma operasyonunu anlatıyor 134.
Uçak, ikisi Filistinli, ikisi Alman olan dört hava korsanı tarafından kaçırıldıktan sonra Uganda'daki Entebbe Havaalanı'ndaki terk edilmiş bir terminale indirilir 134. Koridorun amacı, hapishanedeki 53 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasıdır 134.
İsrail hükümeti, diplomatik bir çözüm bulmak yerine rehineleri kurtarmak için riskli bir operasyon gerçekleştirmeyi göze alır 14.
Film, aynı zamanda İsrail hükümetindeki sertlik yanlısı Savunma Bakanı Şimon Peres ile Filistinlilerle barış masasına oturmadan sorunların çözülemeyeceğine inanan Başbakan İzak Rabin arasındaki politik çelişkiyi de ele alıyor 3.
Entebbe'de 7 Gün, gerçek bir olaydan esinlenilerek çekilmiş bir filmdir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: