Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvı şeker yanarsa, acılaşacağı ve karamelinizin lezzetini bozacağı için yanmayı önlemek önemlidir 13.
Eğer şeker yanarsa, aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Karışıma tereyağı ve krema ekleme: Eriyip rengi koyulaşan şekere önce tereyağı, ardından krema eklenerek karamel yapılabilir 13.
- Soğutma: Yanmış şekeri soğutmak için su eklemek önerilmez, çünkü su anında buharlaşır 5. Bunun yerine, karışımı düşük ateşte tutarak yavaş yavaş soğutmak daha uygundur 5.
Şekerle çalışırken yangın güvenliği önlemlerinin alınması ve gerekirse bir yetişkinden yardım alınması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: