• Buradasın

    Sinbo portakal sıkacağı parçaları nasıl temizlenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sinbo portakal sıkacağının parçalarını temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin:
    1. Fişi çekin: Temizlik işlemine başlamadan önce cihazın fişini prizden çıkarın 12.
    2. Parçaları ayırın: Portakal sıkacağının haznesi, bıçaklar ve filtre gibi çıkarılabilir parçaları sökün 13.
    3. Sıcak sabunlu suya batırın: Parçaları sıcak, sabunlu suya koyun 12. Daha sert lekeler varsa, fırça ile ovalayarak temizleyin 1.
    4. Durulayın: Sabunlu suyla yıkadıktan sonra parçaları temiz suyla durulayın 12.
    5. Kurulayın: Parçaları havlu veya kağıt havluyla kurulayın 13.
    6. Dış yüzeyi temizleyin: Cihazın dış kısmını su kullanmadan sadece bir bez veya sünger ile silin, ardından kurulayın 1.
    Bu adımlar, portakal sıkacağının temizliğini genel olarak kapsar; cihazın modeline göre temizlik talimatları değişiklik gösterebilir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Meyve sıkma makinesi nasıl temizlenir?

    Meyve sıkma makinesini temizlemek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Güvenlik: Makinenin elektrik bağlantısını kesin. 2. Parçaların Sökülmesi: Çıkarılabilir tüm parçaları (kapak, posa haznesi, süzgeç, bıçaklar, meyve suyu kabı vb.) sökün. 3. Temizlik: - Ilık Su ve Deterjan: Parçaları ılık su ve yumuşak bir deterjanla yıkayın. - Karbonat ve Ilık Su: Yoğun kalıntılar için karbonat ve ılık su çözeltisi kullanılabilir. 4. Durulama: Tüm artıkları temizledikten sonra parçaları nemli bir bezle durulayın. 5. Kurutma: Kuru bir bezle parçaları kurulayın. 6. Montaj: Parçaları kuruduktan sonra dikkatlice yerlerine takın ve cihazın düzgün monte edildiğinden emin olun. Dikkat Edilmesi Gerekenler: - Bulaşık makinesinde yıkama önerilmez. - Elektrikli kısımlara su temas ettirmeyin. - Aşındırıcı temizlik malzemeleri veya sert fırçalar kullanmayın.

    Portakal sıkacağı parçaları nelerdir?

    Portakal sıkacağı parçaları, kullanılan model ve markaya göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak aşağıdaki parçalar bulunur: Sıkma topları (konik sıkıcılar). Bıçaklar (meyve kesme bıçakları). Filtreler ve süzgeçler. Motorlar ve dişli kutuları. Contalar ve keçeler. Elektronik kartlar ve kontrol panelleri. Meyve besleme haznesi ve kanalı parçaları. Meyve suyu toplama tepsileri ve musluklar. Bastırma kolları ve dişlileri. Ayrıca, portakal sıkacağı için yedek bıçak ve soyucu gibi parçalar da bulunabilir.