• Buradasın

    Şekil ve tablo numaraları nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şekil ve tablo numaralarının yapılması için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    1. Microsoft Word'de:
      • Resim Yazısı Ekleme: Başvurular sekmesinde "Resim Yazısı Ekle" seçeneği ile imlecin bulunduğu şekle veya tabloya numara ve etiket eklenebilir 1.
      • Numaralandırmanın Güncellenmesi: Tablo veya şekilleri taşırsanız veya silerseniz numaralandırmayı güncellemek için, belgenin tamamını seçip Giriş sekmesinden "Seç" ve "Benzer Biçimlendirmeye Sahip Metni Seç" seçeneklerini kullanarak numaraların güncellenmesini sağlayabilirsiniz 3.
    2. Tez Yazımında:
      • Numaralandırma: Tablo ve şekiller tez boyunca ardışık olarak numaralandırılmalı ve bu numaralar tablo başlıklarında yer almalıdır 2. Örneğin, "Tablo 1.1", "Tablo 1.2" şeklinde 2.
      • Başlık Yazma: Başlıklar kısa olmalı, tablonun içeriğini doğru şekilde yansıtmalı ve genellikle kalın harflerle yazılmalıdır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tablo oluşturma nasıl yapılır?

    Tablo oluşturma farklı programlarda farklı yöntemlerle yapılabilir: 1. Microsoft Excel'de tablo oluşturma: - Yeni bir çalışma sayfası açın (CTRL + N tuş kombinasyonu). - CTRL + L tuşlarına basarak istediğiniz boyutta bir tablo oluşturun. - Tablonun üst kısmındaki başlıkları düzenleyin veya başlıkları her zaman görünür kılmak için herhangi bir hücreye tıkladığınızda ilgili sütunun başlığının sayfanın en üst kısmında görünmesini sağlayın. - Tabloya veri ekledikten sonra, toplam, ortalama, standart sapma gibi hesaplamaları tablo başlığını seçerek hızlıca yapabilirsiniz (CTRL + SHIFT + T tuş kombinasyonu). 2. Google E-Tablolar'da tablo oluşturma: - sheets.google.com adresinden E-Tablolar ana ekranını açın. - Yeni simgesini (Plus) tıklayın. - Yeni e-tablonuz oluşturulur ve açılır. 3. Microsoft Word'de tablo oluşturma: - Şeritteki Ekle sekmesine tıklayın ve ardından Tablo simgesine tıklayın. - Açılan menüde, istediğiniz satır ve sütun sayısını seçin ve fareyi bırakın.

    APA formatında tablo ve şekil nasıl numaralandırılır?

    APA formatında tablo ve şekiller, metinde geçtikleri sıraya göre numaralandırılır. Numaralandırma şu şekilde yapılır: 1. Tablo numarası: Düz metin ve koyu punto olarak yazılır, tablonun üstüne yerleştirilir. 2. Tablo başlığı: İtalik yazılır ve ilk harfleri büyük harflerle yazılır, tablo numarasının hemen altına yerleştirilir. 3. Şekil numarası: Düz metin ve koyu punto olarak yazılır, şeklin üstüne yerleştirilir. 4. Şekil başlığı: İtalik yazılır ve büyük harflerle başlar, şekil numarasının altında yer alır.

    Bölüm şekil numaraları nasıl verilir?

    Bölüm şekil numaralarının verilmesi için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Yeni şekillere bölüm numarası ekleme: - Belgenizdeki ilk şekli sağ tıklayın (PC) veya Control tuşuna basarak tıklayın (Mac). - Kısayol menüsünden "Başlık Ekle" seçeneğini seçin. - "Başlık" iletişim kutusunda "Etiket" menüsünden "Şekil" seçeneğini seçin. - "Numaralandırma" düğmesini seçin ve "Bölüm Numarası Ekle" seçeneğini işaretleyin. - "Bölüm Başlangıç Stili" menüsünden bölüm başlığına uygulanan başlık stilini seçin. - "Tamam" düğmesine tıklayın. 2. Mevcut şekillere bölüm numarası ekleme: - İlk şeklin veya şekil yazısının tamamını seçin. - Şeritteki "Başvurular" sekmesini seçin. - "Altyazılar" grubunda "Altyazı Ekle" düğmesini seçin. - "Başlık" iletişim kutusunda "Numaralandırma" düğmesini seçin. - "Bölüm Numarası Ekle" seçeneğini işaretleyin ve gerekli ayarları yapın. - "Tamam" düğmesine tıklayın.

    Şekiller ve tablolar dizini aynı mı?

    Şekiller ve tablolar dizini aynı şey değildir. Şekiller dizini, bir belgede yer alan çizimlerin, grafiklerin, fotoğrafların ve diğer görsel unsurların listesini içerir. Tablolar dizini ise, tez veya raporda yer alan tüm tabloların bir dizin halinde sunulduğu bölümdür.

    Tablo çerçevesi nasıl olmalı?

    Tablo çerçevesi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır: 1. Malzeme: Çerçevenin malzemesi, tablonun türüne göre değişmelidir. 2. Boyut ve Oranlar: Çerçevenin genişliği, tablonun boyutuna uygun olmalı ve genel orantıları dengeli olmalıdır. 3. Renk Uyumu: Çerçeve rengi, tablonun renklerine ve genel atmosferine uyum sağlamalıdır. 4. Koruma Özellikleri: Çerçeve, tabloyu çevresel etkenlerden korumalıdır. 5. Dekoratif Unsurlar: Çerçevenin, tablonun ön planda olmasını sağlayacak şekilde seçilmesi ve duvarın rengiyle uyumlu olması önemlidir.

    Tablo ne anlama gelir?

    Tablo kelimesi dört farklı anlamda kullanılabilir: 1. Sanat eseri: Bez, tahta, kâğıt gibi maddeler üzerine yapılmış yağlı boya, sulu boya, pastel veya kara kalem resim. 2. Düzenlenmiş bilgiler: Birbiriyle olan ilgilerine göre düzenlenerek yazılmış şeylerin hepsi (çarpım tablosu, kronoloji tablosu gibi). 3. Olayların genel görünüşü: Yaşanan, var olan olay ve olguların hepsinin genel görünüşü, manzara. 4. Tiyatro terimi: Bir perdenin dekor değişikliğiyle belirlenen alt bölümü.

    Tezde kullanılan şekiller nasıl numaralandırılır?

    Tezde kullanılan şekiller, her bölümde ayrı bir numaradan başlayarak numaralandırılır. Numaralandırma şu şekilde yapılır: 1. Bölüm numarası: Şeklin yer aldığı ana bölümün numarası yazılır. 2. Sıra numarası: Metin içerisindeki geçiş sırasına göre l'den itibaren numara verilir. Örneğin, birinci bölümde yer alan bir şekil için "Şekil 1.1" numarası kullanılır.