Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Puro yakmak için puro kibritleri kullanılmalıdır 3.
Puro kibritlerinin özellikleri:
- Uzunluk: Genellikle 9-10 cm uzunluğundadır 3.
- Kükürtsüz başlık: Kimyasal kokuyu azaltmak için çok az kimyasal içerir veya kükürtsüzdür 3.
- Doğal malzeme: Çam, huş veya sedir gibi doğal ahşaplardan yapılır 3.
- Kalın yapı: Daha uzun süre yanar 3.
Puro kibritleriyle ilgili bazı kurallar:
- Tek kibritle yakmaya çalışmamak: Puro baş kısmı geniş olduğu için bazen 2-3 kibrit kullanmak gerekebilir 3.
- Kibritin alevinin oturmasını beklemek: Kibritin yanmaya başladığı ilk anlarda çıkan kimyasal gazları hemen puronun ucuna tutmamak gerekir 3.
- Puroyu döndürerek yakmak: Kibriti puronun alt kısmına getirip yavaşça döndürerek tüm yüzeyi eşit şekilde yakmak gerekir 3.
- İçmeden önce yakımı bitirmek: Puronun ucunu tamamen yaktıktan sonra içmeye başlamak daha yumuşak bir içim sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: