Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otellerde içecek servisi, genellikle şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Sipariş Alma: İçecek siparişi alınır ve kullanılacak bardaklar masaya konulur 1.
- Servis: İçecekler sağ taraftan sağ elle servis edilir 4.
- Boşların Toplanması: Boş bardaklar sağ taraftan sağ elle toplanır ve tepsi üzerine konulur 4.
Ayrıca, otellerde farklı servis usulleri de uygulanabilir:
- Amerikan Servisi: Masa örtüsü ve Amerikan peçete kullanılır, servis tabağı yerine kumaş peçete konulur 4.
- Fransız Servisi: Konuklar, kendi tabaklarını kendileri hazırlar 4.
- Rus Servisi: Konuklar, yiyecekleri tepsiden kendileri alır, servisini yapamayanlar için servisi Chef de Rang yapar 4.
İçeceklerin şişe ile servisi de bazı otellerde mevcuttur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: