Buradasın
Mutfakta en zor neresi temizlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta temizlenmesi en zor alanlardan bazıları:
- Ocak: Yağ ve kirlerin en çok biriktiği yerdir 5.
- Fırın: Özellikle kendi kendini temizleme özelliği olan fırınlar yüksek sıcaklıklara maruz kaldığı için zamanla zarar görebilir 4.
- Evye (mutfak lavabosu): Sürekli nemli olması nedeniyle bakteri üremesi için uygun bir ortamdır 4.
- Buzdolabı ve çevresi: Kapı kolları ve raflar sık temas edilen yerler olduğu için mikrop birikebilir 4.
- Aspiratör ve filtreleri: Yemek pişirirken oluşan yağ ve kirler burada birikir 1.
- Bulaşık kurutma rafı: Mineral birikintileri ve küf oluşabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: