• Buradasın

    Konserve açacağı yerine ne kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen counter with a metal can, a sharp kitchen knife, and a spoon placed beside it, as hands demonstrate prying open the lid with the knife’s tip.
    Konserve açacağı yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
    • Çakı veya mutfak bıçağı 13. Bıçağın sivri ucu, konserve kapağının kenarına yerleştirilir ve diğer elle bıçağın sapına vurularak kapak delinir 13.
    • Kaşık 13. Metal bir kaşık kullanılarak, kaşığın ucu kapağın iç kenarındaki çıkıntıya yerleştirilir ve ileri geri hareketlerle kapak aşındırılır 13.
    • Şef bıçağı 13. Bıçağın topuk kısmı, konserve kapağının iç kısmına dayanıp hafifçe bastırarak kapak delinir 3.
    • Taş 14. Pürüzlü bir taş veya beton zemin üzerinde konserve kutusu ileri geri hareket ettirilerek mühür aşınması sağlanır, ardından kapak açılır 135.
    Bu yöntemler, konserve açacağı kadar etkili olmayabilir ve dikkatli olunmalıdır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sıkışan konserve kapağı nasıl gevşetilir?

    Sıkışan konserve kapağını gevşetmek için aşağıdaki yöntemler denenebilir: Tahta kaşıkla vurmak: Kapağın üzerine tahta bir kaşıkla hafifçe vurularak hava alması sağlanabilir. Su çekici yöntemi: Kavanoz, 45 derecelik bir açıyla aşağı bakacak şekilde tutulup altına vurulur. Sıcak su yöntemi: Kapak, sıcak suya (kaynar değil) 30 saniye boyunca batırılır, ardından açılıp açılmadığı kontrol edilir. Saç kurutma makinesi: Yüksek ısıya ayarlanan saç kurutma makinesi, 30 saniye boyunca kapağa tutulur. Lastik eldiven: Lastik eldivenle daha iyi kavranarak kapak açılabilir. Bu yöntemler işe yaramazsa, bir kavanoz açacağı kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, bu işlemleri yaparken kendini yakmamak ve kavanozun çok ısınmasını önlemektir.