Kilere konmaması gereken bazı eşyalar şunlardır: 1. Fındık ve tohumlar: Doymamış yağlarda yüksek oldukları için çabuk bozulabilirler, buzdolabında saklanmalıdırlar. 2. Açık un ve kabartma tozu: Haşerelere karşı hassas olup, hava geçirmez kaplarda saklanmalıdır. 3. Evcil hayvan maması: Güçlü kokusu nedeniyle diğer kiler eşyalarının kokusunu emebilir, ayrı bir dolapta saklanmalıdır. 4. Meyve: Çabuk bozulur ve haşereleri çekebilir, tezgahta veya buzdolabında saklanmalıdır. 5. Bazı yemeklik yağlar: Özellikle susam yağı ve ceviz yağı gibi yağlar buzdolabında saklanmalıdır. 6. Açılmış çeşniler: Tazelik mührü çıkarıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır. 7. Temizlik ürünleri: Kazara sızma veya dökülme durumunda gıda ürünlerini kirletebilir, çamaşır odasında saklanmalıdır.