• Buradasın

    Futbol forması ter lekesi nasıl çıkar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Futbol forması üzerindeki ter lekelerini çıkarmak için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
    • Ön işlem: Lekeli bölgeyi ılık suyla durulayın, beyaz sirke veya karbonat ve su karışımı uygulayın ve en az 20 dakika bekletin 4.
    • Yıkama: Formayı soğuk suyla ve spor kıyafetlerine uygun yumuşak bir deterjanla yıkayın 15. Basılı logoların veya numaraların solmasını önlemek için formayı yıkamadan önce ters çevirin 15.
    • Kurutma: Formayı kurutucuya koymaktan kaçının, temiz bir havlu üzerine yayarak veya çamaşır ipine asarak havayla kurutun 15.
    Eğer leke çıkmazsa, giysi hala nemliyken 1-4 arasındaki adımları tekrarlayabilirsiniz 4.
    Formanın üzerindeki etikette önerilen yıkama talimatlarını kontrol etmek önemlidir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ter lekesi için hangi çamaşır suyu kullanılır?

    Beyaz ve kalın kumaşlarda oluşan ter izleri için çamaşır suyu kullanılabilir. Ancak, çamaşır suyu sık kullanılmamalıdır, çünkü kumaşları zamanla inceltip yıpratabilir. Çamaşır suyu kullanmadan önce ürünün ambalajındaki talimatların kontrol edilmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması önemlidir. Ter lekesi için hangi çamaşır suyunun kullanılabileceğine dair kesin bilgi almak için bir uzmana danışılması önerilir.

    Ter lekesi en iyi ne çıkarır?

    Ter lekesini en iyi çıkaran yöntemler şunlardır: 1. Biyolojik çamaşır deterjanı: Kumaştaki teri ve ürünü gidermek için kullanılır. 2. Beyaz sirke: Ter lekesi olan bölgeyi ılık suyla karıştırılmış sirkeye batırmak ve ardından normal şekilde yıkamak etkilidir. 3. Karbonat: Dört yemek kaşığı karbonatı bir bardak suyun içine ekleyerek macun hazırlayıp ter lekesi olan bölgeye uygulamak ve sonra durulamak önerilir. 4. Limon suyu ve karbonat: Lekenin üzerine limon suyu döküp karbonat serperek karışımı hafifçe ovalamak ve 15-30 dakika bekletmek etkili olabilir. 5. Hidrojen peroksit: Bir litre su içine bir çorba kaşığı hidrojen peroksit dökerek hazırlanan solüsyonda lekeli kısmı yarım saat bekletmek ve sonra ılık suda elde yıkamak önerilir. Hassas kumaşlarda profesyonel temizlik gerekebilir.