Buradasın
Çini tabak ve çerezlik nasıl temizlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çini tabak ve çerezlik temizliği için şu adımlar izlenebilir:
- Yumuşak bir bez kullanın 12. Çini yüzeyi hassas olduğundan sert yüzeylere karşı dayanıklıdır, bu yüzden yumuşak mikrofiber veya pamuklu bir bez tercih edilmelidir 12.
- Ilık ve sabunlu su kullanın 12. Ilık suya az miktarda doğal sabun ekleyerek hazırlanan karışım, yumuşak bir bezle çini üzerine uygulanmalı, ardından temiz bir bezle durulanmalıdır 12.
- Kimyasallardan kaçının 12. Çamaşır suyu, alkol ve benzeri kimyasallar çininin yapısını bozabilir ve desenlerde solmaya sebep olabilir 12.
- Nemli bırakmamaya özen gösterin 12. Temizlik sonrası çini tabağın veya çerezliğin tamamen kuruması sağlanmalıdır 12.
- Direkt güneş ışığından kaçının 12. Çini ürünler, direkt güneş ışığına maruz kaldığında solabilir, bu yüzden gölgeli alanlarda sergilenmelidir 12.
Çini ürünlerin temizliği için özel formüllü çini cilaları da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: