Buradasın
Çaydanlığın musluğu nasıl yumuşatılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çaydanlığın musluğunu yumuşatmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Karbonat ve Sirke: Bir su bardağı sirke ve bir paket karbonatı çaydanlığın içine koyun, yarısını suyla doldurun ve kaynatın 23. Kaynadıktan sonra fırça veya sünger yardımıyla temizleyin ve durulayın 2.
- Limon Tuzu: Çaydanlığın dip kısmını limon tuzu ile kaplayın, yarısına kadar su doldurun ve 20 dakika kaynatın 2. Kireçler çözülmeye başlayınca ocağın altını kapatın ve fırça yardımıyla temizleyin 2.
- Patates Kabukları: Yemeklerde kullandığınız patateslerin kabuklarını çaydanlığa koyup, kabukların üzerine geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve 15 dakika kaynatın 2.
- Diş Macunu: Musluklarınız altın kaplama veya bronz değilse, diş macununu musluğun üzerine sıkıp bir bez yardımıyla ovalayın, ardından durulayıp kurutun 2.
Bu yöntemler, musluğun kireçten arınmasını ve daha kolay açılmasını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: