Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çay ocağı altının ısıtılması için genellikle çaydanlık veya mikrodalga fırın kullanılır 1.
Çaydanlık ile ısıtma yöntemi:
- Alt kısımdaki çaydanlığa su ekleyin, yarısına kadar doldurmak yeterlidir 1.
- Üst kısımdaki demliğe çayı ekleyin, miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 1.
- Çaydanlığı ocağın üzerine koyun ve suyu kaynatın 1.
- Su kaynadıktan sonra, üstteki demliğe kaynamış suyu dökün 1.
- Çayın demlenmesi için birkaç dakika bekleyin, ardından fincana döküp sıcak servis yapabilirsiniz 1.
Mikrodalga fırın ile ısıtma yöntemi:
- Mikrodalga fırına uygun bir kap seçin 1.
- Çayı bu kaba koyun, soğumuşsa miktarına bağlı olarak su eklemeyi unutmayın 1.
- Mikrodalgayı yüksek güçte açın ve 30 saniye ile 1 dakika arasında ısıtın 1.
- Isıtma süresi, mikrodalga fırınınızın gücüne bağlı olarak değişebilir 1.
- Çayı ısıttıktan sonra iyice karıştırın ve sıcaklığını kontrol edin, gerekirse birkaç saniye daha ısıtabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: