Evde kil hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2 kupa tuz; 3/4 su bardağı sıcak su; 1 kupa nişasta; 2/4 su bardağı soğuk su. Yapılışı: 1. Sıcak su ile tuzu ocakta suyunu çekene kadar pişirin. 2. İçine nişasta ve soğuk su ekleyip karıştırın. 3. Yoğurun. Kil hamuruna şekil verdikten sonra, çatlama olmadan kuruma işleminin tamamlanması için 36 saat bekletilmesi önerilir. Alternatif olarak, nemli bez yöntemi ile kurumuş kil hamurunu yeniden yumuşatabilirsiniz: 1. Çamuru dilimleyip nemli beze sarın. 2. Torbada bir gece bekletin. Hava kabarcıklarından kurtulmak için ise yoğurma işlemi yapılmalıdır. Kil hamuru ile çalışırken güvenlik önlemlerine dikkat edilmeli ve çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.