Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çam çırası ile ateş yakmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Ateş yakma alanını hazırlayın 2. Ateşin yayılmasını engellemek için etrafını taşlarla çevirin ve kuru yaprak ile dalları temizleyin 24.
- Çıra malzemelerini toplayın 3. Küçük ve kuru dallar çıra olarak kullanılır 3.
- Ateşi yakın 3. Kibrit veya çakmak kullanarak çam çıralarını ateşleyin 23. Yavaş yavaş daha fazla çıra, kuru odun parçaları ve çam kozalakları ekleyerek yanmanın başlamasını sağlayın 2.
- Ateşi büyütün 3. İlk yanan dalların etrafına daha büyük dallar ekleyerek ateşi yavaş yavaş büyütün 2.
- Ateşi söndürün 3. Gecenin sonunda ateşi kendi kendine sönmeye bırakmak yerine, hortumla veya büyük bir sulama kabıyla yavaşça su serperek söndürün 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: