Buradasın
Buzdolabı soğukluk ayarı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzdolabı soğukluk ayarı, mevsim ve kullanım alışkanlıklarına göre değişiklik gösterebilir:
- Yaz ayları: Soğutucu bölme 2-3°C, dondurucu bölme -19°C veya -20°C olacak şekilde ayarlanmalıdır 15.
- Kış ayları: Soğutucu bölme 4-5°C, dondurucu bölme -17°C ila -18°C olacak şekilde ayarlanmalıdır 15.
Genel öneriler:
- Buzdolabı için: 3°C-4°C arası sıcaklık, yiyeceklerin bozulmasını önlerken besin değerlerini korur 14.
- Dondurucu için: -18°C, gıdaların doğal yapısını bozmadan uzun süreli saklama sağlar 14.
Ayarlamalar, dolabın içindeki gıda miktarına, kapak açılma sıklığına ve ortam sıcaklığına göre de yapılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: