Airfryer'da buz çözme işlemi için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Donmuş gıda, hava fritözünün sepetine yerleştirilmeden önce paketinden çıkarılır. 2. Gıda büyük bir buz kütlesi şeklinde donmuşsa parçalar küçültülür. 3. Cihazın kullanım kılavuzunda, özellik için önerilen sıcaklık ve süre kontrol edilir. 4. Çoğu gıda için ortalama 10-15 dakikalık buz çözme süresi yeterlidir. 5. İşlem, cihazdaki özel buz çözme ayarıyla başlatılır. 6. Süre sonunda donmuş gıdanın tamamen eridiğinden emin olmak için kontrol edilir. Buz çözme işlemi sırasında tavuğun bazı kısımları hala donuksa, bu kısımlar diğerlerinden ayrılarak eşit eritme sağlanır. Airfryer ile eritme işlemi, donmuş tavuk gibi et ürünleri için dikkatle uygulanması gereken bir yöntemdir. En doğru kullanım için cihazın kullanım kılavuzundaki talimatların takip edilmesi önerilir.