Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Budama makası bakımı için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Düzenli Temizlik: Her kullanımdan sonra bıçakların ve makasın bağlantılarının temizlenmesi gerekir 13. Bunun için metal veya ev tipi bir fırça kullanılabilir 3.
- Dezenfeksiyon: Kesme bıçaklarını ovma alkolü veya yüzde 3 hidrojen peroksit ile silmek, virüs ve mantar gibi zararlıların yayılmasını önler 13. Klor veya amonyak bazlı dezenfektanlar kullanılmamalıdır 1.
- Yağlama: Makasın paslanmasını geciktirmek için yağlanması önemlidir 23. Yağlama işleminden sonra fazla yağın bir kağıt mendil ile silinmesi önerilir 2.
- Aşınma Kontrolü: Makasın keskinliğini korumak için bileme tekerleği yerine değirmen dosyası ile bileme yapılabilir 1.
- Saklama: Makas, kuru ve temiz bir yerde, tercihen duvara asılarak saklanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: