Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açık renk monttan leke çıkarmak için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Yağ ve yağ bazlı lekeler: Mont üzerindeki yağ lekelerini çıkarmak için lekenin üzerine mısır nişastası veya talk pudrası serpilebilir 4. Pudra lekenin üzerine döküldükten sonra bekletilip ardından fırçayla temizlenebilir 4.
- Toprak ve çamur lekeleri: Kurumuş toprak veya çamur lekeleri önce kurumadan fırça veya bezle kazınabilir, daha sonra ılık suyla yıkanabilir 4.
- Kahve veya içecek lekeleri: Şişme mont üzerinde kahve veya içecekle oluşan lekeler hemen soğuk suyla durulanabilir 4. Ardından hafif bir deterjan veya bulaşık sabunu kullanılarak leke temizlenebilir 4.
- Kalem veya mürekkep lekeleri: Kalem veya mürekkep lekelerini çıkarmak için lekenin üzerine alkol veya oje çıkarıcı sürülebilir 4. Daha sonra hafif bir deterjanla yıkanabilir 4.
Lekeleri çıkarmadan önce mutlaka küçük bir alanda deneme yapılması önerilir 3. Bu sayede kumaşın zarar görüp görmediği kontrol edilebilir ve lekenin çıkartılması için doğru yöntem belirlenebilir 3.
Ayrıca, montun makinede yıkanabilir olup olmadığını kontrol etmek ve yıkama talimatlarına uymak önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: