Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
2021 yılında faaliyet gösteren kripto para borsası Thodex, devir işlemleri için 20 Nisan 2021 tarihinde faaliyetlerini durdurmuştur 12.
Thodex'in internet sitesinde yapılan açıklamada, bir kuruluşun şirkete yatırım yapmak istemesi nedeniyle ortaklık teklifinin değerlendirildiği ve devir sürecinin yaklaşık 4-5 iş günü süreceği belirtilmiştir 12.
Ancak, daha sonra Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddiaları ortaya çıkmıştır 24. Bu durum, Thodex'in kapanmasına ve kullanıcıların mağduriyet yaşamasına yol açmıştır 4.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatmıştır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: