Buradasın
Sipariş alt limit nasıl belirlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sipariş alt limiti, restoran veya yemek siparişi platformları tarafından çeşitli faktörlere dayanarak belirlenir 1:
- Restoranın maliyeti 1. Yemek maliyetleri, personel giderleri ve kiralama masrafları gibi unsurlar alt limitin belirlenmesinde etkilidir 1.
- Teslimat alanı 1. Uzak mesafelere yapılan teslimatlarda yakıt ve personel maliyetleri arttığından alt limit daha yüksek olabilir 1.
- Menü çeşitliliği 1. Geniş bir menüye sahip restoranlarda müşterilerin daha yüksek tutarlarda sipariş vermesi beklenir 1.
- Rekabet 1. Rekabetin yoğun olduğu bölgelerde müşterileri çekmek için daha düşük alt limitler uygulanabilir 1.
- Platform politikaları 1. Yemek siparişi platformlarının kendi belirlediği genel politikalar da alt limitleri etkileyebilir 1.
E-ticarette ise minimum sipariş miktarı, üreticinin imalat, ham madde ve işçilik gibi maliyetlerini karşılayabilmesi ve kâr elde edebilmesi için belirli sayıda ürün satması gerektiği ilkesine dayanır 4. Bu miktar, firmadan firmaya değişiklik gösterir 4.
Minimum sipariş miktarını belirlemek için talep tahmini yapmak, elde tutma maliyetini hesaplamak ve başabaş noktası analizi gibi yöntemler kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: