Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şeker fasulyenin pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Üretim koşulları ve toprak yapısı 3. Erzurum'un İspir ve Gümüşhane'nin Kelkit yörelerinde yetişen şeker fasulye, yüksek rakım, iklim koşulları ve toprak yapısı gibi faktörler nedeniyle zorlu koşullarda üretilir 13.
- Toplama zorluğu 3. İnce kabuklu olması nedeniyle şeker fasulye elle toplanır, bu da üretim ve hasat sürecini zorlaştırır 3.
- Verim 3. Diğer fasulye türlerine göre daha az verim sağlar, bu da talebi karşılayamayan sınırlı arzla sonuçlanır 3.
- Yerel ve geleneksel üretim 3. Geleneksel tarım yöntemleri ve küçük aile işletmeleri tarafından üretilir, bu da maliyeti artırır 3.
- Talep ve popülerlik 3. Olağanüstü lezzeti ve besin değeri nedeniyle tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edilir, bu da arz-talep dengesizliği yaratır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: