• Buradasın

    Milli piyango'nun sahibi kim zarar etti?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Milli Piyango'nun sahibi olan Demirören Holding, zarar ettiği iddialarını yalanlamıştır 123.
    Demirören Holding'in açıklaması şu şekildedir:
    "Haberde iddia edilen şekilde Milli Piyango Oyunları’nın operasyonlarında herhangi bir zarar söz konusu değildir 23. Ayrıca, Demirören Holding ve iştirakleri, tüm yükümlülüklerini yasanın belirlediği çerçevede eksiksiz yerine getirmektedir 23."
    Milli Piyango, 2023 yılında 400 milyon lira zarar etmiş, bu zararı talihlileri tarafından alınmayan ikramiyelerden karşılamıştır 1. Ancak, bu durum kamu payından kesilerek kâra dönüştürülmüştür 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Milli Piyango neden dağıldı?

    Milli Piyango, 2020 yılında Sisal Şans adlı şirkete devredildiği için dağılmıştır.

    Milli Piyango neden zarar ediyor?

    Milli Piyango'nun zarar etmesinin birkaç nedeni vardır: 1. Şeffaflık ve Güven Sorunu: Milli Piyango oyunlarında şeffaflık eksikliği ve kazananların açıklanmaması, güven sorununu beraberinde getirmektedir. 2. Sistem Arızaları: Milli Piyango'nun bilet satış sistemlerinde yaşanan arızalar, bayilerin zarar etmesine ve biletlerin karaborsaya düşmesine neden olmaktadır. 3. Talep Azlığı: Özelleştirme sonrası artan şaibe dedikoduları ve paranın içerde kaldığı çekilişler, halkın Milli Piyango'ya olan ilgisini azaltmıştır. 4. Kumar Bağımlılığı: Kumar oyunları, insanların maddi ve manevi kayıplara uğramasına yol açarak genel bir ekonomik zarar doğurmaktadır.

    Milli Piyangoyu kim satın aldı ve neden?

    Milli Piyango, Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından 2019 yılında düzenlenen ihale ile Demirören Grubu ve İtalyan Sisal S.p.A ortak girişim grubuna satılmıştır. Satış nedenleri: Gelir artışı: İhale koşullarına göre, şirketin hasılatı 2020 yılında en az 9,320 milyar TL'ye çıkarması ve her yıl belirli oranlarda artırması gerekmektedir. Maliyetlerin azaltılması: Yeni modelle birlikte maliyetlerin azalması hedeflenmiştir. Milli Piyango lisansı, 49 yıllığına Türkiye Varlık Fonu'nda kalmaya devam etmektedir.