• Buradasın

    İnternet bankacılığı ile neler yapılamaz?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İnternet bankacılığı ile yapılamayacak bazı işlemler şunlardır:
    1. Büyük veya karmaşık işlemler: İnternet bankacılığı, büyük finansal işlemler ve karmaşık transferler için yeterli olmayabilir 2.
    2. Herkese açık Wi-Fi ağları kullanımı: Halka açık Wi-Fi ağları, bankacılık bilgilerinin çalınmasına yol açabilecek saldırılara açıktır 12.
    3. Sahte uygulamalar: Kullanıcılar, gerçek bankacılık uygulamaları yerine sahte uygulamaları indirerek bilgilerinin çalınmasına neden olabilirler 1.
    4. Telefon veya e-posta üzerinden bilgi paylaşımı: Bankalar, hesap ve kredi kartı bilgilerini telefon veya e-posta üzerinden talep etmezler 4.
    5. Yetkisiz erişim: Güvenlik protokolleri nedeniyle, bankaların dijital bankacılık portalları üzerinden yapılabilecekler konusunda günlük limitler uygulanabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Hangi bankacılık işlemleri internet üzerinden yapılır?
    İnternet üzerinden yapılabilen bazı bankacılık işlemleri şunlardır: 1. Hesap Açma ve Kapama: Yeni hesap açma ve mevcut hesabı kapatma işlemleri. 2. Kredi Kartı ve Banka Kartı İşlemleri: Kart borcu ödeme, şifre güncelleme, limit artırma, yeni kart başvurusu. 3. Fatura Ödeme: Elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi faturaların ödenmesi. 4. Döviz İşlemleri: Döviz ve altın alım-satım işlemleri. 5. Vergi Ödemeleri: Vergi dairelerine gitmeden vergi ödeme. 6. Para Transferleri: Aynı bankadaki veya farklı bankalardaki hesaplara para gönderme. 7. Otomatik Ödeme Talimatı: Fatura ve kredi kartı ödemeleri için otomatik talimat verme. 8. Hisse Senedi İşlemleri: Hisse senedi alım, satım ve takip işlemleri. Bu işlemler, bankaların internet ve mobil uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebilir.
    Hangi bankacılık işlemleri internet üzerinden yapılır?
    İnternet bankacılığına girmeden hangi işlemler yapılır?
    İnternet bankacılığına girmeden bazı işlemler yapılabilir: 1. Hesap Açma ve Yönetme: Banka müşterisi olduktan sonra, telefon bankacılığı veya şube üzerinden hesap açılabilir ve yönetilebilir. 2. Fatura ve Kurum Ödemeleri: Çoğu bankanın telefon bankacılığı veya mobil uygulamaları üzerinden fatura ve kurum ödemeleri yapılabilir. 3. Kredi Kartı İşlemleri: Ekstre, limit ve güncel işlemler incelenebilir, kredi kartı borcu ödenebilir. 4. Yatırım İşlemleri: Vadeli hesap açma, döviz ve altın alımı gibi işlemler için banka şubesine gitmek gerekebilir. 5. e-Devlet İşlemleri: Bazı bankacılık hizmetleri, e-Devlet sistemine giriş için kullanılabilir.
    İnternet bankacılığına girmeden hangi işlemler yapılır?