Buradasın
Acemoglu ve Robinson teknoloji ve refah nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Daron Acemoğlu ve James A. Robinson'un teknoloji ve refah ile ilgili çalışmaları, "Güç ve İlerleme: Teknoloji ve Refah İçin Bin Yıllık Mücadelemiz" (Power and Progress: Our Thousand-Year Struggle Over Technology and Prosperity) adlı kitapta ele alınmıştır 12.
Kitabın ana fikri, ilerlemenin otomatik olmadığı ve teknoloji konusunda yapılan seçimlerin ya seçkinlerin dar çıkarlarına hizmet edebileceği ya da yaygın refahın temeli olabileceği yönündedir 1.
Acemoğlu ve Robinson, ekonomik büyüme ve refahın temel etkeninin bir ülkenin kurumsal yapısı olduğunu savunur 45. Kapsayıcı kurumları benimseyen ulusların daha hızlı ilerlediği, sömürücü kurumlara sahip ülkelerde ise ekonomik büyümenin düşük kaldığı ve gelir eşitsizliğinin derinleştiği belirtilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: