Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytin ve zeytinyağı öşrü, Hanefî mezhebine göre, zeytinin nakit değeri veya zeytin yağı olarak verilebilir 1.
Öşür vermek için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Hasat: Zeytinler hasat edilir ve yağ yapılır 4.
- Temizlik: Zeytinler arasındaki yabancı maddeler temizlenir 4.
- Yıkama: Zeytinler yıkanır ve arındırılır 4.
- Kırma ve Ezme: Zeytinler kırılıp ezilerek yağı çıkarılır 4.
- Malaksasyon: Zeytin hamuru yoğrularak yağın serbest kalması sağlanır 4.
- Ayrıştırma: Yağ, karasu ve pirinadan ayrılır 45.
- Filtreleme: Yağ, tortulardan arındırılır 5.
- Öşür: Elde edilen yağ, öşür olarak verilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: