• Buradasın

    Türkçenin en uzun atasözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türkçenin en uzun atasözü "Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır" olarak kabul edilmektedir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Dünyanın en uzun atasözü hangi dilde?
    Dünyanın en uzun atasözü, İngilizce dilinde "The longest journey starts with a single step" (En uzun yolculuk tek bir adımla başlar) şeklinde ifade edilmektedir.
    Dünyanın en uzun atasözü hangi dilde?
    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Bir işe başlamadan önce iyice düşünmek gerekir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Çaba göstermeden, emek sarf etmeden bir şey elde etmek mümkün değildir. 5. Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma: Erken kalkıp işe koyulan kişi, işlerini daha kolay halleder ve daha verimli olur. 6. Et tırnaktan ayrılmaz: Birbirine çok yakın olan insanlar, aralarında ne yaşanırsa yaşansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. Ev alma, komşu al: Bir ev satın alırken veya bir yere taşınırken, o yerin komşularını da dikkate almak gerekir. 8. Gülme komşuna, gelir başına: Başkalarının başına gelen talihsiz durumlara gülmemek gerekir, çünkü aynı durum bir gün senin başına da gelebilir. 9. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. Hamama giren terler: Bir işe girişen kişi, o işin gerektirdiği zorluklara katlanmak zorundadır.
    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?
    En ilginç atasözü nedir?
    En ilginç atasözlerinden bazıları şunlardır: 1. "Otu çek, köküne bak." - Kişinin kimliğini doğru olarak öğrenmek isterseniz soyuna sopuna bakınız anlamına gelir. 2. "Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır." - Herkesin kusuru olduğunu ve mükemmel bir dost aramak yerine insanların kusurlarını kabul etmek gerektiğini belirtir. 3. "Kan, kanla yunmaz." - Halk arasında meydana gelen kargaşa, itaatsizlik ancak barışçı yöntemlerle dindirilir anlamında bir sözdür. 4. "Tilki tilkiliğini anlatıncaya kadar post elden gider." - Bir gerçeği anlatıncaya dek çoğu kez başa gelmedik şey kalmaz anlamında kullanılan bir sözdür. 5. "Gülme komşuna, gelir başına." - Birisinin yaşadığı kötü bir olayı alay konusu yaparsan bir gün sende aynı şeyi yaşayabilirsin anlamına gelir.
    En ilginç atasözü nedir?
    En çok bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir?
    İşte en çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer." Anlamı: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli." Anlamı: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi." Anlamı: Düşünmeden yapılan işler pişmanlık getirebilir. 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz." Anlamı: Emek vermeden yapılan herhangi bir işten kazanç elde etmek zordur. 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma." Anlamı: Güne erken başlayan insan bir sürü iş halledebilir ve bu durumda insanı mutlu eder. 6. "Et tırnaktan ayrılmaz." Anlamı: Birbirine çok yakın olan insanlar aralarında ne yaşanırsa yaşlansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. "Ev alma, komşu al." Anlamı: Ev alacak insan için evin nasıl olduğundan çok komşularının nasıl olduğu önemlidir. 8. "Gülme komşuna, gelir başına." Anlamı: Birisinin yaşadığı kötü bir olayı alay konusu yaparsan bir gün sende aynı şeyi yaşayabilirsin. 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz." Anlamı: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. "İki dinle, bir söyle." Anlamı: Çok konuşmak yerine az söz söyleyip karşındakini daha çok dinlemelisin.
    En çok bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En güzel Türk atasözleri nelerdir?
    En güzel Türk atasözlerinden bazıları şunlardır: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Düşünmeden yapılan işler pişmanlık getirebilir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Emek vermeden yapılan herhangi bir işten kazanç elde etmek zordur. 5. İki karpuz bir koltuğa sığmaz: İnsan iki önemli işi aynı anda yapamaz. 6. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 7. Her işin başı sağlık: İnsanın yapacağı her iş sağlığa bağlıdır. 8. Sakla samanı, gelir zamanı: Şu an işe yaramaz gibi görünen şeyler, ileride faydalı olabilir.
    En güzel Türk atasözleri nelerdir?
    En uzun ve en kısa atasözleri nelerdir?
    En uzun atasözü olarak, İngilizce'de "The longest journey starts with a single step" (En uzun yolculuk tek bir adımla başlar) ifadesi gösterilebilir. En kısa atasözü ise, Çin atasözlerinden "Hızlı koşanın önüne engel çıkmaz" sözüdür.
    En uzun ve en kısa atasözleri nelerdir?
    Atasözü ve anlamları nelerdir?
    Bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Ağaç yaş iken eğilir". 2. "Balık baştan kokar". 3. "Can boğazdan gelir". 4. "El yarası geçer, dil yarası geçmez". 5. "Sakla samanı, gelir zamanı".
    Atasözü ve anlamları nelerdir?