• Buradasın

    Nota yazarken sayı nasıl yazılır TDK?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nota yazarken sayıları TDK kurallarına göre ayrı yazmak gerekir 13.
    Örneğin: on altılık, otuz ikilik, altmış dörtlük 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Rakamlar nasıl yazılır örnek?
    Rakamlar metin içinde harflerle veya rakamla yazılabilir. Örnekler: - Harflerle: Bin yıldan beri süregelmiş. - Rakamla: Bugün 1000 liralık büyük ödülü kazanmak için 5 km’lik parkurda yaklaşık 10.000 kişi koşacak. Diğer yazım kuralları: - Para miktarları ve ölçü birimleri: TL işareti ile birlikte yazılır, binlik ayracı olarak nokta kullanılır ve kuruş miktarı virgül ile belirtilir (örneğin: 1.500,50 TL). - Saat ve dakika: Hem rakamla hem de yazıyla ifade edilebilir (örneğin: Akşam 17.30’da buluşacaktık). - Dört veya daha fazla basamaklı sayılar: Kolay okunabilirlik açısından harflerle yazılabilir (örneğin: 1 milyar 500 milyon).
    Rakamlar nasıl yazılır örnek?
    10'dan büyük sayılar nasıl yazılır örnek?
    10'dan büyük sayılar genellikle rakamla yazılır. İşte bazı örnekler: 21: yirmi bir; 105: yüz beş; 1.234: bin iki yüz otuz dört; 2.500: iki bin beş yüz; 3.000.000: üç milyon.
    10'dan büyük sayılar nasıl yazılır örnek?
    Sayıların yazımı notalar nasıl yazılır?
    Notaları niteleyen sayılar ayrı yazılır: Örnek: on altılık, otuz ikilik, altmış dörtlük.
    Sayıların yazımı notalar nasıl yazılır?
    Sayılar nasıl yazılır örnek cümleler?
    Sayılar metin içinde yazıyla veya rakamla yazılabilir. İşte bazı örnek cümleler: Yazıyla yazılan sayılar: 1. "Ülkesine kırk yıldır hasret". 2. "Haftanın ikinci günündeyiz". 3. "On dört boya kalemi var". Rakamla yazılan sayılar: 1. "Bugün 1000 liralık büyük ödülü kazanmak için 5 km’lik parkurda yaklaşık 10.000 kişi koşacak". 2. "Şirketin geliri 3 milyon 250 bin lirayı aştı". 3. "Toplantı saat 14.30'da başlayacak".
    Sayılar nasıl yazılır örnek cümleler?